Poznaj naszą fundację

Po co jesteśmy?

Wiele osób skupia się na jedzeniu i wadze tylko po to, by nie odczuwać żadnych emocji lub uczuć. Uczuć, które trudno zrozumieć, które są niewygodne. Takie zachowania prowadzą do ugruntowywania złych postaw, które następnie przeradzają się w zaburzenia odżywiania.

Fundacja Głód(nie)Nażarty została powołana by wspierać osoby borykające się z zaburzeniami odżywiania oraz ich bliskich.  

Coraz więcej osób zmaga się z nadwagą i otyłością – 67,3% dorosłych mężczyzn oraz 53% dorosłych kobiet.  Na anoreksję zapada 1 na 50 nastolatków. Tendencja wskazuje na to, że liczba osób dotkniętych problemem zaburzeń odżywiania będzie rosnąć. Pomóc uda nam się jedynie poprzez uświadamianie. Dlatego jesteśmy także po to, by edukować i walczyć z bagatelizacją zagadnienia zaburzeń odżywiania w Polsce.

Jak walczyć z anoreksją?
Obsesyjna kontrola wagi

Ekipa fundacji

Karolina Otwinowska
założycielka Fundacji, Prezes

Dlaczego zdecydowałam się założyć Fundację?

Bo wierzę, że można żyć szczęśliwie.
Decyzję o założeniu Fundacji Głód(nie)Nażarty podjęłam ze względu na listy czytelników mojego pamiętnika „Dieta(nie)życia”. Napisałam go będąc
nastoletnią anorektyczką. Od tamtego czasu, przeszło 13 już lat, otrzymuję
wiadomości od osób chorych i ich bliskich – szukających emocjonalnego
wsparcia, ochrony i ratunku dla siebie lub własnych dzieci. Zrozumienia
i drogowskazów w konfrontacji z chorobą. Wiem jak trudno jest walczyć ze śmiertelnym problemem (nie)jedzenia. Zwłaszcza samotnie.
Dlatego dziś wygrywajmy razem. Jedzmy by żyć. Nie odwrotnie.  Chrońmy przed zaburzeniami odżywiania

Ponad 20 lat doświadczenia w marketingu i public relations, w tym od 15 lat
prowadzi własną agencję mediową. Laureatka wielu plebiscytów i wyróżnień
biznesowych, ale najbliższa jej sercu jest statuetka Businesswoman Awards.
Uważa, że podstawą sukcesu jest wiara w realizowany projekt
połączona z konsekwentnym realizowaniem wytyczonych celów. 

Prywatnie uwielbia podróżowanie połączone z odkrywaniem ciekawych smaków
i różnorodności kuchni regionalnych. Miłośniczka zdrowego jedzenia i fotografii kulinarnej.

Ponad 20 lat doświadczenia w marketingu i public relations, w tym od 15 lat prowadzi własną agencję mediową. Laureatka wielu plebiscytów i wyróżnień biznesowych, ale najbliższa jej sercu jest statuetka Businesswoman Awards. Uważa, że podstawą sukcesu jest wiara w realizowany projekt połączona z konsekwentnym realizowaniem wytyczonych celów. 

Prywatnie uwielbia podróżowanie połączone z odkrywaniem ciekawych smaków i różnorodności kuchni regionalnych. Miłośniczka zdrowego jedzenia i fotografii kulinarnej.

Agnieszka Dąbrowska
Wiceprezes, Członek Zarządu

Statut


Kliknij i sprawdź jakie są założenia naszej Fundacji, jak działamy i w jaki sposób chcemy osiągać nasze cele.